
Konflikt är när minst en person av flera uppfattar sig ha oförenliga mål. Detta innebär inte att det nödvändigtvis behöver uppstå en konflikt för att man har olika mål eller åsikter. En person kan gilla blått och en annan person gult och vara överens om detta. Men problemet uppstår den dagen man skall måla om ett rum.
För att det skall finnas en konflikt innebär det att minst en av två personer skall uppleva att att det finns motstridiga meningar och att detta påverkar personen negativt. Så kallad perception, hur vi uppfattar situationer, är alltså viktigt. Alla har sin egen syn av hur världen ser ut. Det betyder att alla situationer vi delar ser vi alla utifrån våra egna perspektiv.
En konflikt innehåller vanligtvis 3 delar:
- Sakfråga
- Känslor
- Beteende

Olika personer agerar och reagerar på olika vis, även samma person kan reagera och agera på olika vis beroende på situation och konflikt. Hur vi hanterar konflikter kan vara både medvetet och omedvetet och återspeglas alltid i våra beteenden.
Människor blir ibland upprörda över saker som andra upplever som små saker. Men det är oftast inte själva sakfrågan som upprör. Det som avgör hur konflikten kommer att fortgå är om personen som känner sig upprörd upplever att den andra parten är beredd att se sin del i konflikten och ta ansvar för att hens agerande var ett övertramp.
Att be om förlåtelse och ta ansvar för sin del är alltså viktigt för att konflikten ska upphöra att existera.
Vår konflikthantering


Samtliga av våra handledare och coacher har en lång erfarenhet av ledarskap, organisationsutveckling och tusentals timmar av teamutveckling, handledning och coaching. Samtliga är internationellt certifierade ICC-coacher på Executive nivå. Våra coacher är även certifierade team-coacher. ICC är ackrediterad genom EMCC på EQA-nivå. Detta innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad internationellt och håller en mycket hög nivå.
Våra coacher är även certifierade användare och trainers av Extended DISC, FinxS Feedback 360° och FinxS bedömningar.
